• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Simpele huismiddeltjes om een slechte adem te behandelen

Een chronisch slechte adem – ook wel bekend als halitose – wordt voor het merendeel veroorzaakt door slechte mondhygiëne, bepaalde voedingsmiddelen, en slechte leefgewoontes. Gelukkig zijn er genoeg huismiddeltjes die dit probleem kunnen verhelpen en jou weer aan een frisse adem helpen.

Mondhygiëne

Een slechte adem komt voornamelijk door de zwavelbindingen die bacteriën in je mond produceren. Deze bacteriën verblijven aan de achterkant van je tong, tussen de tanden, en rondom het tandvlees. Regelmatig poetsen en flossen is dan ook essentieel om te voorkomen dat zij eetresten in je mond kunnen gebruiken om zichzelf te vermeerderen.

Roken en andere tabaksproducten zorgen voor aanslag op de tanden en beschadigen het tandvlees. Ook dit creëert nieuwe mogelijkheden voor bacteriën om zich te nestelen en te vermeerderen, en zo de slechte adem nog erger te maken.

Eetgewoontes

Zodra het voedsel dat wij consumeren is verteerd, wordt het geabsorbeerd door het bloed en stroomt het door het lichaam. Het passeert dan ook de longen, waardoor bepaalde deeltjes van het voedsel weer via de luchtpijp het lichaam verlaten. Voedingsmiddelen met een sterke geur, zoals uien en knoflook, blijven in je adem hangen totdat zij volledig uit het lichaam zijn verdwenen.

Leefgewoonten

Een droge mond kan leiden tot een slechte adem. Bij een droge mond wordt er namelijk te weinig speeksel geproduceerd. Speeksel is een natuurlijke mondspoeling die de bacteriën in de mond bestrijdt en dode cellen wegspoelt. Bij te weinig speeksel kunnen de bacteriën zich gemakkelijk vermeerderen en kunnen de cellen gaan rotten. Verscheidene leefgewoontes kunnen leiden tot een droge mond, zoals het consumeren van drugs en alcohol, snurken, en roken.

Huismiddelen tegen slechte adem

Nu we weten waardoor slechte veroorzaakt wordt, kunnen we kijken wat we eraan kunnen doen. Er zijn een groot aantal huis-tuin-en-keuken middelen bekend die helpen bij het tegengaan van slechte adem.

 • Bakpoeder: dip een natte tandenborstel in bakpoeder en poets daarmee de tanden voor een frisse adem.
 • Groenten: verse groenten zoals selderij en wortels, verminderen de plak en bacteriën in je mond waardoor je adem beter gaat ruiken.
 • Bananen en appels: bij het verbranden van lichaamsvet worden ketonen geproduceerd. Sommige van deze ketonen zullen het lichaam via de mond verlaten, wat zorgt voor een onaangename geur. Het eten van koolhydraatrijke vruchten zoals bananen en appels, verhelpt dit probleem.
 • Kruiden: een slechte adem kan ook het gevolg zijn van een te hoge hoeveelheid metaal, gist, of toxines in het lichaam. Deze moeten dan uit het lichaam gespoeld worden om het probleem op te lossen. Kruiden zoals brandnetel kunnen helpen bij het verwijderen van deze stoffen uit het lichaam en het zuiveren van het bloed.
 • Zinksupplementen: een tekort aan zink leidt vaak tot een slechte adem. Het innemen van zinksupplementen verhelpt dit probleem. Ook in voedingsmiddelen als cacao, pompoen, kalebas, en orgaanvlees zit zink.
 • Probioticum: slechte adem kan een symptoom zijn van het feit dat de darmflora verstoord is. Dit kan het gevolg zijn van teveel antibiotica of slechte eetgewoontes. Het innemen van probioticum kan de darmflora weer in balans brengen. Natuurlijke producten met probioticum zijn yoghurt, kombucha tee, en gefermenteerde zuurkool .
 • Kaas: magere kaas bestrijdt tandplak en een slechte ademlucht.
 • Aromatische kruiden: het kauwen van aromatische kruiden als kruidnagel, kardemom, of venkelzaad na een maaltijd, helpt tegen een slechte adem. Deze kruiden hebben namelijk sterke antibacteriële eigenschappen.
 • Appelcider azijn: te veel gas in je lichaam zorgt voor een slechte adem. Neem voor iedere maaltijd een eetlepel appelcider azijn met water om de spijsvertering te versoepelen.
 • Rauw eten: rauw eten zoals selderij, wortels, en appels zijn zeer vezelrijk en helpen tegen een slechte adem. Ook schrapen deze voedingssoorten tandplak weg en stimuleren ze de productie van speeksel.
 • Zout water: het gorgelen van zout water helpt bij het verwijderen van bacteriën in de keel en rond de amandelen.
 • Spoeling: het gebruik van een darmspoeling helpt bij een slechte adem door middel van het wegspoelen van toxinen uit het lichaam. Na een darmspoeling dien je over te stappen naar een leverspoeling voor het beste resultaat.
 • Supplementen: er zijn vele natuurlijke supplementen op de markt die helpen tegen een slechte adem. Een goed voorbeeld daarvan is Native Remedies HaliTonic. Deze tabletten verfrissen de mond en adem met een volledig natuurlijke formule.

Zoals je ziet sta je niet machteloos bij een slechte adem. Wellicht moet je bepaalde leefgewoonten afzweren en meer voedingsmiddelen van een bepaald type gaan eten, maar er zijn altijd mogelijkheden om iets tegen slechte adem te doen.