• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Hoe minoxidil te gebruiken

Minoxidil is een van de weinige klinisch bewezen producten tegen haaruitval. Ongeveer 40% van de mannen die gebruik maakt van een product met minoxidil, heeft aangegeven na 3 tot 6 maanden een toename in de haargroei te zien. Het gebruik van minoxidil is echter niet zonder risico’s, en daarom kun je hier lezen hoe je het veilig en verantwoord kunt gebruiken.

volg de instructies op

Bovenal is het belangrijk om ten alle tijden de instructies van het product of van je arts op te volgen. Gebruik nooit meer of minder dan voorgeschreven. Als je minoxidil vaker of met grotere hoeveelheden aanbrengt dan voorgeschreven, vergroot je de kans dat het door de huid dringt en in het lichaam komt. Wanneer minoxidil in het lichaam komt kan dit een schadelijk effect hebben op het hart- en vaatstelsel. Om dezelfde reden moet je producten met minoxidil nooit op andere plekken dan het hoofd aanbrengen.

Minoxidil kan het beste niet in combinatie met andere huid- en haarproducten gebruikt worden. Mocht je je haar willen kleuren, een permanent willen laten zetten, of op een andere wijze willen stylen, zorg er dan voor dat de huid volledig gereinigd is van alle minoxidil resten. Ook raden wij het aan om 24 uur voor en na een kappersafspraak geen producten met minoxidil te gebruiken. Uiteraard moet je deze gemiste dagen niet later compenseren met dubbele doses. Echter dien je wel zo snel mogelijk een volgende dosis weer aan te brengen en de behandeling te hervatten.

hoe minoxidil aan te brengen

Voordat je het product met minoxidil aanbrengt, zorg je er altijd voor dat de hoofdhuid volledig droog en schoon is. Breng vervolgens de aanbevolen hoeveelheid van het product aan en wrijf het vervolgens in de hoofdhuid zoals de instructies het aangeven. Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van het product, dien je grondig je handen te wassen zodat je handen volledig minoxidil-vrij zijn.

Na het aanbrengen van de minoxidil, dien je het product ongeveer 4 uur te laten inwerken op je hoofdhuid. In deze periode mag je geen shampoos, gels, of andere haarproducten gebruiken. Ook mag je geen föhn of andere droger voor je haar gebruiken. In deze 4 uur is het ook beter om niet naar bed te gaan of iets op het hoofd te dragen; nog niet ingewerkte minoxidil kan zorgen voor vlekken op kleding en beddengoed.

Voorkom ook dat de minoxidil op andere plekken van het lichaam of in je woonruimte komt. Dit kan gebeuren wanneer het product niet goed afsluit, of wanneer je je handen niet goed wast. Houdt het ook uit de buurt van je ogen, mond, en neus. Mocht je per ongeluk toch minoxidil in je ogen, mond, of neus krijgen, was deze plekken dan intensief met koud kraanwater.

Breng producten met minoxidil nooit aan in de aanwezigheid van een open vuur, zoals een haard, een brandende sigaret, of kaarsen.

opslag

Sla producten met minoxidil op in een gesloten container op kamer temperatuur. Houdt het product uit de buurt van vocht, hitte, vuur, direct licht, en vrieskou. Houdt het product ook uit de buurt van kinderen en maak geen gebruik van minoxidil over de houdbaarheidsdatum.

afsluitend

Minoxidil kan een zeer effectief product ter stimulering van de haargroei zijn. En nu weet je hoe je dit product verantwoordelijk kan gebruiken.