• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Nuttige informatie over verschillende vormen van Anticonceptie

Condooms vormen de eerste stap om jezelf te beschermen tegen ongeplande zwangerschap en SOA’s, en het helpt je je gezondheid op seksueel gebied op peil te houden. Het is belangrijk dat je altijd voor een goed en betrouwbaar merk kiest, zoals Durex; wereldbefaamd om hun hoogwaardige mannencondooms en hun producten voor een nog intensere seksbeleving. Bij ShytoBuy kun je anoniem condooms bestellen dankzij onze discrete leveringsservice.

Wat is anticonceptie?

Anticonceptie voorkomt dat vrouwen zwanger worden na geslachtsgemeenschap. Een zwangerschap vindt plaats wanneer het sperma van de man via de penis in de vagina komt, waarna een van de zaadcellen erin slaagt een eicel binnen te dringen. Op meerdere momenten in dit proces kan anticonceptie het stopzetten, zodat bevruchting niet mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door middel van het voorkomen dat sperma überhaupt de vagina binnenkomt, of door ervoor te zorgen dat er geen eisprong plaatsvindt, waardoor er geen eicel beschikbaar zal zijn voor de zaadcellen om te bevruchten. Er zijn dan ook vele verschillende soorten anticonceptie producten op de markt.

Anticonceptie pil

Het doel van een anticonceptie pil is om te voorkomen dat er een eisprong plaatsvindt door middel van het reguleren van de hormonen in het lichaam. De anticonceptiepil is een zeer populaire vorm van anticonceptie, en deze is beschikbaar in verschillende variaties met verschillende hormonen. Zo zijn er pillen met zowel oestrogeen als progestageen, en pillen met alleen maar progestageen. Het oestrogeen hormoon reguleert de menstruatie, en het progestageen voorkomt dat je zwanger kan worden. De anticonceptiepil met beide hormonen mag niet gebruikt worden tijdens de borstvoeding, maar bij de pil met alleen maar oestrogeen is dit niet het geval.

Combinatiepillen met zowel oestrogeen als progestageen bevatten een synthetisch oestrogeen genaamd ethinylestradiol. Een uitzondering hierop vormen de pillen QLAIRA en ZOELY. Deze twee typen anticonceptiepillen bevatten estradiolvaleraat, wat in het lichaam wordt omgezet naar menselijk estradiol. Het progestageen in de meeste anticonceptiepillen is afgeleid van het mannelijke testosteron, met uitzondering van ZOELY. De progestageen in ZOELY komt namelijk van progesteron, een natuurlijk hormoon dat wordt geproduceerd door de eierstokken.

Op basis van de hormonale samenstelling van de anticonceptie pillen, kunnen deze worden opgedeeld in 1 fase, 3 fase, en 4 fase pillen. Bij 1 fase pillen is de hormonale dosering en samenstelling iedere week hetzelfde. Bij de 3 fase pillen verschilt dit per week, en bij 4 fase pillen nog vaker. Het doel van deze verandering in samenstelling is dat de normale cyclus van de vrouw zo goed mogelijk wordt nagebootst. Op dit moment is de 1 fase anticonceptie pil het meest populair.

De meeste anticonceptie pillen worden geleverd in strippen van 21 pillen. Deze worden vervolgens in 3 weken ingenomen, gevolgd door een stopweek. Gedurende deze stopweek ben je ongesteld en nog steeds beschermd tegen een zwangerschap. Een combinatie anticonceptie pil maakt het echter ook mogelijk om de stopweek en de ongesteldheid over te slaan, en meteen over te stappen op de volgende strip. Ook is het mogelijk om de stopweek te verplaatsen en je ongesteldheid in te plannen, bijvoorbeeld in verband met een vakantie. Daarnaast zijn er ook anticonceptie pillen zonder stopweek. Deze bevatten 28 pillen.

Ook anticonceptiepillen zonder oestrogeen bevatten 28 pillen per strip. Ook deze hebben geen stopweek, en aan het einde van een strip stap je onmiddellijk over op een volgende strip. Met dit type anticonceptie pil kan je echter niet je ongesteldheid verschuiven.

Een anticonceptie pil dient iedere dag op hetzelfde moment te worden ingenomen, de volgorde van de strip dient te worden aangehouden. Het is dan ook belangrijk om jezelf er dagelijks aan te herinneren om de pil op het juiste moment in te nemen.

Barrière methode

Een andere populaire vorm van anticonceptie is de barrière methode. Het doel van de barrière methode is om te voorkomen dat sperma de vagina kan binnendringen. De betrouwbaarheid van deze vorm van anticonceptie is zeer afhankelijk van correct gebruik en de kwaliteit van de producten. De meeste bekende barrière methode is het condoom voor mannen. Daarnaast is er ook een condoom voor vrouwen, of kan de vrouw kiezen voor een pessarium. Deze anticonceptie methoden werken allemaal door middel van het plaatsen van een barrière voordat de geslachtsgemeenschap plaatsvindt. De betrouwbaarheid van deze producten kan verhoogd worden door ze te bewerken met zaaddodende crème of pasta. Het is belangrijk om te onthouden dat alleen het mannen condoom beschermt tegen seksuele overdraagbare aandoeningen.

Het spiraaltje

Het spiraaltje, ook wel bekend als Intra-Uterine Device (IUD) is een vorm van anticonceptie waarbij een spiraaltje in de baarmoeder geplaatst wordt. Het spiraaltje wordt geleverd in twee varianten: het koperspiraaltje en het hormoonspiraaltje. Het koperspiraaltje bevat geen hormonen is daarmee geschikt voor vrouwen die geen hormonen mogen of willen hebben. Het hormoonspiraaltje daarentegen bevat progestageen en geeft dit geleidelijk af aan de baarmoeder. Een spiraaltje zorgt ervoor dat een vrouw meerdere jaren lang niet zwanger kan worden, en dus ook niet aan anticonceptie hoeft te denken. Het spiraaltje is ook een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie, en ook eentje die maar weinig onderhoud vereist.

Het spiraaltje dient door een getrainde arts of verpleegkundige te worden ingebracht. Hiervoor zal hij of zij eerst een inwendig gynaecologisch onderzoek doen om bijvoorbeeld de ligging van de baarmoeder te bepalen, en om de mogelijkheid van een al voortdurende zwangerschap uit te sluiten. Het plaatsen van het spiraaltje duurt slechts enkele minuten. Dit zal gepaard gaan met een lokale verdoving of pijnstillers. Tijdens het plaatsen wordt de baarmoeder zo ver mogelijk opgerekt, waarna het spiraaltje vervolgens wordt aangebracht. Dit proces kan gepaard gaan met wat pijn bloedverlies, en mogelijk flauwvallen.

De prikpil

De prikpil is een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie waarbij om de 12 weken een injectie wordt aangebracht ter voorkoming van mogelijke zwangerschappen. Ook de prikpil dient iedere keer door een arts te worden toegediend. In Nederland kan er worden gekozen tussen een injectie in de spier, de DEPO-PROVERBA, en een onder de huid, de SAYANA. Het gemakt van de prikpil ligt erin dat je maar eens in de 12 weken aan je anticonceptie hoeft te denken, in plaats van dat je dagelijks een pil moet innemen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat het tot wel een jaar kan duren na het stoppen van de prikpil, voordat de vruchtbaarheid terugkeert. En wanneer je klachten krijgt vanwege de prikpil, dan zal je ook lange tijd moeten wachten totdat deze weer verdwijnen.

Een bijkomend risico van de prikpil is het mogelijke verlies van botdichtheid bij vrouwen. Het is dan ook belangrijk om bij een arts goed te informeren over de risico’s van dit type anticonceptie. Na het gebruik van de prikpil zullen de botten zich meestal wel weer herstellen. Ook wordt het aangeraden om de prikpil te combineren met de consumptie van veel calcium en vitamine D.

Ook is het belangrijk om te weten dat de prikpil geen stopweek biedt, wat betekent dat je geen invloed kan uitoefenen op het moment van je ongesteldheid. Ook kan de prikpil de ongesteldheid drastisch veranderen, of zelfs helemaal doen verdwijnen. In de eerste 6 maanden van het gebruik van de prikpil zal je dan ook last hebben van onregelmatige ongesteldheid, wat daarna zal verminderen of helemaal verdwijnt.

Anticonceptie pleister

Een anticonceptie pleister is een wekelijkse vorm van anticonceptie die ideaal is voor vrouwen die wel controle willen hebben over hun menstruatie, maar niet dagelijks een pil willen innemen. De werkzame stoffen in een anticonceptie pleister zijn norelgestromin en ethinylestradiol.

Net zoals bij de anticonceptie pil, dient de anticonceptie pleister 3 weken gebruikt te worden, gevolgd door een stopweek. Iedere pleister werkt een week, wat betekent dat je in een cyclus 3 pleisters moet dragen. De anticonceptie pleister dient iedere week op de dezelfde dag vervangen te worden. Een anticonceptie pleister kan overal op de billen, romp, bovenarm, of buik worden aangebracht, met uitzondering van de borsten. Je kan het beste steeds een andere plaats kiezen om huidirritatie te voorkomen. Het is belangrijk dat de pleister goed wordt aangedrukt en dat hij goed aan de huid gehecht is. Met een anticonceptie pleister kan je de ongesteldheid overslaan, verschuiven, en uitstellen.

Anticonceptie pleisters zijn bestand tegen water en kunnen dus onder de douche gedragen worden. Je mag echter geen crème, olie, lotion, of make up aanbrengen op of rondom de pleister. Ook mag de pleister niet worden vastgezet met een gewone pleister. Mocht de anticonceptie pleister om wat voor reden dan ook loslaten, dan dien je binnen 24 uur een nieuwe aan te brengen.

Anticonceptie ring

Een anticonceptie ring is een vorm van anticonceptie waarbij een ring in de vagina wordt geplaatst. De werkzame stoffen van anticonceptie ringen zijn etonogestrel en ethinylestradiol. Ook bij de anticonceptie ring hoef je niet dagelijkse aan je anticonceptie te denken, en deze ring hoeft slechts eenmaal per maand geplaatst te worden.

De anticonceptiering wordt op eenzelfde manier aangebracht als een tampon, en kan dan ook zelf gedaan worden. Eenmaal geplaatst vormt de ring zich naar de contouren van de vaginale wand, wat ervoor zorgt dat deze niet uit de vagina kan vallen. Voor bijwerkingen is belangrijk te raadplegen bij een arts.

Anticonceptie producten van shytobuy nl

ShytoBuy NL heeft een groot aanbod aan anticonceptie producten, zoals de EXS-condooms. EXS heeft een groot en divers aanbod van luxe condooms, dus voor ieder wat wils. Of je nou je seksleven wilt verbeteren, iets leuks wilt toevoegen of gewoon veilig wilt blijven, EXS geeft je wat je nodig hebt. Deze condooms zijn gemaakt van 100% natuurlijke latex, bewerkt met zacht siliconen glijmiddel, FDA en NHS gecertificeerd, en volledig betrouwbaar. Zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk en comfortabel gedragen te worden, en om het seksuele genot en de seksuele prestaties te verbeteren. Alle condooms zijn zorgvuldig gemaakt van de beste kwaliteit latex. De producten zijn behandeld met een speciaal siliconen glijmiddel. De meerderheid van de condooms zijn smaakloos en geur vrij, maar EXS biedt je tot wel 10 verschillende smaken.

EXS is een van de meest populaire en betrouwbare seksuele gezondheidsbedrijven. Als één van de grootste leveranciers van condooms staat het merk voor veiligheid en betrouwbaarheid. EXS-condooms worden geproduceerd en getest in fabrieken die regelmatig door de FDA worden gecontroleerd. EXS-condooms staan bekend om hun brede en gevarieerde aanbod. Ook zijn zij gemaakt voor iedereen. Er zijn verschillende maten, smaken en stijlen beschikbaar om ervoor te zorgen dat iedereen het beste eruit kan halen. De condooms zijn vooral handig voor mensen die moeite hebben om een passend condoom te vinden. Er zijn 10 varianten waaruit je kan kiezen.

Snug Fit - Dit condoom is iets strakker dan een normaal condoom. Hierdoor is het condoom makkelijker om te doen en is het risico van afglijden minder.

Ribs, Dotted and Flared - Dit type condoom biedt extra plezier voor jou en je partner. Deze condooms zijn betrouwbaar en bevatten glijmiddel.

Regular - Dit condoom biedt volledige bescherming en glijmiddel. Dit model is iets ruimer ontworpen dan een normaal condoom om voor maximaal comfort te zorgen.

Rainbow flag / Pride - Ontworpen rond de vlag van de Gay Pride. Dit condoom biedt gebruikers veiligheid en comfort met een beetje meer flair.

Glow in the dark/ Luminous - Veel plezier en licht in de slaapkamer met deze brutale lichtgevende condooms.

Girls Mix - Deze combi verpakking bevat 12 condooms met 4 vrouwelijke ontwerpen.

Extra Safe - Gemaakt met extra dikke en duurzame natuurlijke latex. Dit condoom biedt extra veiligheid en betrouwbaarheid zonde het gevoel weg te nemen.

Bubblegum - Verrijkt met de geur en smaak van bubblegum. Dit condoom werkt als een wonder op de zintuigen, terwijl het plezier van jou en je partner wordt verbeterd.

Black Fantasy - Dit geur- en smaakvrije type condoom is samengesteld uit natuurlijke zwarte latex voor een beetje extra pit.

Air Thin - Dit condoom behoort tot een van de dunste op de markt. Ze kunnen het levensechte gevoel versterken terwijl het volledig veilig is tijdens de geslachtsgemeenschap.

Er zijn dus vele verschillende condooms waaruit je kan kiezen om wat variatie in je seksleven te introduceren.

Anticonceptie bestellen op shytobuy nl

Het bestellen van anticonceptie bij ShytoBuy NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.